Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Συγκλονιστική αποκάλυψη:Ο Ιταλός Άσκολι, μάρτυρας υπεράσπισης του Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως υπεύθυνος για τα στατιστικά της Ελλάδος αρχικώς δεν υπολόγισε το swap του Σημίτη στον υπολογισμό του δημόσιου χρέους το 1999, αλλά εδέχθη την ένταξή του στο χρέος και το έλλειμμα του ίδιου swap μαζί με τον Γεωργίου το 2009 – 2010 !!!

ΕΛ.ΣΤΑΤ., ατιμώρητο εθνικό έγκλημα

Στα τέλη του Ιουλίου 2017 καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γεωργίου σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Όπως είναι γνωστό έσπευσαν, μέχρι παρεξηγήσεως, να καταδικάσουν αυτή την  απόφαση του Ελληνικού δικαστηρίου διεθνής και σχεδόν σύσσωμος ο Ελληνικός Τύπος, όπως και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΔΝΤ. Όλες οι αναλύσεις έλεγαν και λένε πως αν κριθεί ένοχος ο Γεωργίου χαλάει η ιστορία: Το Ελληνικό χρέος κι έλλειμμα, είναι η αιτία που ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Η ιστορική Εφημερίδα «Εστία» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 5 - 6 Αυγούστου 2017 δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο. 
Στο οποίο αποδεικνύει με στοιχεία πως αυτά που κρίνονται με την υπόθεση της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του 2009 είναι πολύ περισσότερο σοβαρά από όσο επιθυμούν διακαώς να κρύψουν αυτοί που οργάνωσαν, εκτέλεσαν ή συναίνεσαν στο έγκλημα κατά της χώρας
* * *
Την επομένη της καταδίκης (2017), του πρώην διοικητού της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο διεθνής τύπος εξέφρασε εν χορό τη δυσαρέσκειά του για τη ποινή φυλάκισης που επεβλήθη στον τέως  ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ: «Πολίτικο», «Χάντεζμπλαντ», «Φαινάνσιαλ Τάιμς», «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάιντ Τσάιτουνγκ» επετέθησαν συντονισμένως στην Ελληνική δικαιοσύνη ενώ η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Αννίκα Μπράιτχαρντ έκανε απειλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας επί τρεις συνεχείς ημέρες.
Γιατί άραγε η καταδίκη ενός πρώην αξιωματούχου εθνικής στατιστικής αρχής για αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρος αναστάτωσε την Κομισιόν και τον διεθνή τύπο;
Την απάντηση μπορεί να την αναζητήσει κανείς στην παρουσία του κορυφαίου στελέχους της Eurostat στην δίκη Γεωργίου, το οποίο υπό καθεστώς ανωνυμίας μετά την καταδίκη, επιτέθηκε στους δικαστές για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης,
 Πρόκειται για τον Ιταλό κ. Άσκολι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας από το 1999 και καταθέτει εκών άκων σε κάθε δίκη του Γεωργίου ως μάρτυς υπεράσπισης, διότι γνωρίζει κάτι απλό: αν μιλήσει ο πρώην διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ, θα κατονομάσει όλους όσοι από την Eurostat του επέβαλαν να «φουσκώσει»το έλλειμμα, μεταξύ αυτών κι ο κ. Άσκολι. 
Και τότε στο σκαμνί για την παραβίαση των κανονισμών της ΕΕ αλλά και των εθνικών μας λογαριασμών δε θα καθίσει για ψευδή βεβαίωση μόνο ο Γεωργίου, αλλά και όλη η ηγεσία της Eurostat που δίδει την άδειά της στον Άσκολι να καταθέτει ως μάρτυς υπερασπίσεως του Γεωργίου.
Για να αντιληφθεί κανείς το προσωπικό διακύβευμα που αναγκάζει τον Ιταλό να καταθέτει στις δίκες Γεωργίου αρκεί να επισημάνει ότι ο Άσκολι, ως υπεύθυνος για τα στατιστικά της Ελλάδος αρχικώς δεν υπολόγισε το swap του Σημίτη στον υπολογισμό του δημόσιου χρέους το 1999, αλλά εδέχθη την ένταξή του στο χρέος και το έλλειμμα του ίδιου swap μαζί με τον Γεωργίου το 2009 – 2010 !!!
Πότε άραγε έκανε το σωστό ο κ. Άσκολι; 
Το 1999 όταν δεν υπολόγισε το swap;
 Το 2003 δεν γνωμοδότησε επί Σημίτη ότι τα στατιστικά της Ελλάδος έχουν πρόβλημα;
 Το 2004 όταν εδέχθη με την απογραφή Αλογοσκούφη την ένταξη των εξοπλισμών στο έλλειμμα με την παράδοση; 
Το 2009 όταν ενέταξε στο έλλειμμα εξοπλισμούς με την παραλαβή «φουσκώνοντάς» το);
 Ή το 2010 που δέχτηκε να υπολογίσει και το swap στο χρέος και το έλλειμμα;
Η παρουσία του και μόνο στην δίκη Γεωργίου, κατόπιν άδειας της Eurostat, αποδεικνύει ότι το «φούσκωμα»  του ελλείμματος αποτελεί Ευρωπαϊκό σκάνδαλο και ευρωπαϊκή απάτη. 
Και όσο «ψηλώνει» τον πήχη επικοινωνιακώς η Κομισιόν με παρεμβάσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη και απειλές για την δόση τόσο μεγαλώνει και το κόστος συμβιβασμού της. Και αυτοί που δεν ήξεραν πλέον γνωρίζουν.
Αν τυχόν δεν αναιρεθεί η καταδίκη στη «πανευρωπαϊκή» δίκη που θα γίνει θα τα μάθουν όλα.
εφημερίδα ΕΣΤΙΑ
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου