Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Δεν υπήρχε θέμα χρεωκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μας βάλουν στο μνημόνιο

23|02|2014 
Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, και πρώην διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου o οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!
Ο Ανδρέας Γεωργίου καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009  με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας.
Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες.
Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:
– Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
– Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
– Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
– Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και »περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.
– Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!
– Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009
«Ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».
 «Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ’ όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».
«Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα».
Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάνδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ όλων των κυβερνήσεων μετά το 2009…
Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».
Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,4% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.
Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και «άνθρωπος των αγορών».

18 σχόλια:

  1. ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΑ ΓΙΩΡΓΑΝΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με διαρκές έλλειμμα του Ισοζυγίου πληρωμών πῶς είναι δυνατόν να πληρωθοῦν οι δόσεις των δανείων; Ο Γεωργίου αθωώθηκε σε ολα τα δικαστήρια (Πριν και μετά Σύριζα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αθωώθηκε πουθενά!!! Καταδικάσθηκε ήδη δύο φορές για πλημμέλημα και δεν παραπέμφθηκε σε δίκη για το κακούργημα της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του 2009 μετά από απαίτηση των δανειστών! Αυτή είναι η αλήθεια

      Διαγραφή
    2. Μην λέτε ψέμματα. Ο Γεωργίου αθωώθηκε έξη (6) φορές μετά από συνεχείς εφέσεις για την δήθεν παραποίηση των στοιχείων. Αυτό είναι δικαστικό σκάνδαλο. Δικάστηκε όχι για παραποιημένα στοιχεία αλλά για το τυπικό μέρος της μή συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ........ Γιατί άραγε τώρα επαναφέρεται το θέμα αυτό ενώ έχεκ κλείσει ?

      Διαγραφή
    3. Δεν λέμε ψέματα! Δεν δικάστηκε, γιατί το απαίτησαν οι επιτελείς των Βρυξελλών

      Διαγραφή
  3. Δέν καταλαβαίνω τό νόημα τής συγκεκριμένης δημοσιεύσεως, τά στοιχεία τής οποίας είναι τού 2015 καί τού 2016, καθόσον ο εν θέματι, Ανδρέας Γεωργίου, έχει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ ΑΠΑΛΑΓΗ,πάσης καί οιασδήποτε κατηγορίας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απηλλάγη ο Γεωργίου!!! Απλά δεν παραπέμφθηκε! Ήταν προαπαιτούμενο των δανειστών η ασυλία του

      Διαγραφή
    2. πόσο αληθινή είναι η φύση. Κόρακας κορακου μάτι δεν έχει βγάλει ποτέ

      Διαγραφή
  4. Τότε τι σκατα δικαιοσύνη έχουμε και ποιος τελικά μας προστατεύει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά δεν φταίει κανένας και η δικαιοσύνη μια χαρά λειτουργεί,γιατί το συζητάμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τότε τι σκατα δικαιοσύνη έχουμε και ποιος τελικά μας προστατεύει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει". Αυτη η λα'ι'κη παροιμια, νομιζω τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η προδοσία της Ελλάδας ξεκίνησε με την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη με στόχο την αρπαγή της χώρας και την υποδούλωση των Ελλήνων. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που απλά βοήθησαν στην επιτυχία του στόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, κρίνοντας ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/353966/enohos-o-andreas-georgioy-tis-elstat-dietis-fylakisi-me-anastoli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μετα απορουμε γιατι αυξανονται οι αντιεξουσιαστες,οι αναρχικοι,και οι μπαχαλακηδες και σπανε τραπεζες,καινε αυτοκινητα κλεβουν μαγαζια??Ειναι απλο διοτι οι προδοτες του κρατους ποτε δεν λογοδοτουν,η δυκαιοσυνη δεν λειτουργει και κανει σε τετοια φαινομενα τα στραβα ματια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτα να τα κοινοποιησουμε να τα δει ο κοσμοσ γιατι δεν τα ξερει ο ελληνασ συγγνωμη αλλα εχουμε φαει πολυ σανο ωσ τωρα καιροσ ειναι να ξυπνησουμε γιατι αλλιωσ χανωμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπαρχουν στην ελλαδα πολλα ατομα τα οποια δεν φαινεται να καταλαβαινουν απο βασικη αριθμητικη, αλλα και το σχολειο φαινεται να το βρισκουν υπερβολικα δυσκολο. Συνηθως τα ιδια ατομα αντι να προσπαθουν να βελτιωθουν, βρισκουν καποιον σαν τον βαρουφακη και τον ανδρεα παπανδρεου παλιοτερα, ο οποιος φτιαχνει μια θεωρια οπου βασικα δικαιολογειται το λεφτοδεντρο και οτι για ολα φταινε οι ξενοι. Ο ανδρεας παπανδρεου ειχε κουταλα απο το χαμηλο χρεος που ειχε αφησει περιθωριο δανεισμου για περιπτωση πολεμου με την τουρκια ο Κωνσταντινος Καραμανλης περι το 30% του αεπ. με δυνατοτητα να δανειστει η χωρα περιπου μεχρι 80% πριν να αρχισει η ασταθεια πραγμα που ο Ανδρεας Παπανδρεου εκανε μεχρι το 1989 οταν εκδιωχθηκε και το χρεος ειχε παει 95% και πανω εαν προσθεσει κανεις τα χρεη των ΔΕΚΟ κτλ.. Αυτο ηταν μια προδωσια της ελλαδας διοτι παμφτωχη πλεον δεν αντεχει να φυλαξει καν τα συνορα της, ενω οι διορισμενοι εξακολουθουν να πληρωνονται ακομα.

    Οχυρωνονται επισης απο την μεσανατολικη θρησκεια που μας επεβαλλαν οι ρωμαιοι δια της βιας, και ζουν σε ενα παραλληλο κοσμο, μια εναλλακτικη πραγματικοτητα οπου η παραγωγικοτητα δεν εχει σημασια, και σκοπος ζωης ειναι να πιασουν την καλη με διορισμο, οπου δεν σκοπευουν να κανουν τη δουλεια με επαρκεια, αλλα και να θελουν δεν εχουν τα εφοδια. Η θρησκευτικοτητα τους δεν βοηθα βεβαια διοτι συγκρουεται με την επιστημη συνεχως.
    Υπαρχουν βεβαιως και αλλοι θαυμασιοι δημοσιοι λειτουργοι που κανουν καλη δουλεια και αξιζουν το μισθο τους, αλλα λιγοστευουν διοτι η αλλη ομαδα οπως ειπαμε γινεται μεγαλυτερη σε συγκριση με τους παραγωγικους.

    Οι ιδιοι και βρισκουν απιθανες εξηγησεις γιατι η κυβερνηση πρεπει να ξοδευει πολυ περισσοτερα απο οτι συλλεγει σε φορους. Αυτο γινεται συστηματικα απο το 1981, και πολλα απο αυτα τα ατομα εχουν μαζευτει σε αργομισθιες οι οποιες φοβουνται οτι τωρα θα τερματιστουν. Η χωρα εχει εξαντληθει οποτε αυτος ο τροπος ζωης πρεπει να σταματησει, αλλιως θα φυγουν αυτοι που παραγουν. Ηδη αρχισε με τους νεωτερους και χανουμε καθε χρονο πολλα νεα παιδια.

    Ο μονος λογος που ο συριζα που ειναι η συνεχεια του ανδρεα παπανδρεου - διωχτηκε, ειναι τα διαφορα σκανδαλα, οι πρεσπες, και αγαπη για μεσανατολικους μεταναστες. Οποτε ηταν κατα τυχη.

    Οπως το βλεπω εγω ο Μητσοτακης ειναι μια αναλαμπη του υγειους και παραγωγικου κομματιου της οικονομιας το οποιο ομως αριθμητικα μειωνεται και επειδη οι παραγωγικοι ελληνες δεν μπορουν να ζησουν με τους γυφτοελληνες. Ο μητσοτακης απευθυνεται στο κομματι της κοινωνιας που δεν παρανομουν και πληρωνουν φορους Αλλα ειναι η τελευταια σειρα και πολλοι ειναι και ηλικιωμενοι πλεον. Πολλοι ειτε χρεοκοπησαν ειτε καταστραφηκαν, και τα παιδια τους φευγουν στο εξωτερικο μονιμα. Ενω οι βολεμενοι που τρωνε απο φορους αναπαραγονται πολυ περισσοτερο ως πιο παραδοσιακες και θρησκες οικογενειες συνηθως και δημιουργουν νεα γενεα σαν και αυτους, σαν ενα ειδος ιου. Ψηφιζουν αλλον εναν με κουταλα, βαρουφακη, βελοπουλο, ΚΚΕ, συριζα, πασοκ, ΚΑΙ λαικη δεξια. Φαυλος κρανιδιωτης, χρυση αυγη ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΡΟΣ της ΝΔ.
    Αυτο που ενωνει ολους αυτους ειναι η εχθρα προς το ευρω, διοτι εμποδιζει την κουταλα με το ξεφτιλισμα του νομισματος που μας εφερε σε αυτο το καταντι.

    Μονο σε ενα συμφωνω με τον Πολακη, ειτε τους τελειωνουμε ειτε μας τελειωνουν... δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΑΛΩ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ..."ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ..."
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΥΡΩΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ....ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ..."Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..."...ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΝΑ ΥΠΕΡ ΙΣΧΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΘΑ ΒΛΑΣΤΗΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑΝ
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή