Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο κ. Γεωργίου είναι απόλυτα υπεύθυνος για την τέλεση του εγκλήματος της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία εις βάρος του Δημοσίου

18/09/2014

Η παράνομη ψευδής πιστοποίηση του δημοσίου ελλείμματος του 2009 στις 15/11/2010 ως 15,4% του ΑΕΠ (15,7% σήμερα μετά από επόμενες αυθαίρετες αναθεωρήσεις) περιλαμβάνει δύο σκέλη: 
(α) Την ψευδή διόγκωση του ελλείμματος 2009 κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το ύψος 13,6% που είχε δεσμευτεί η Eurostat σύμφωνα με την Έκθεσή της στις 22 Απριλίου 2010. 
Με το νούμερο αυτό είχε δεσμευτεί και η Τρόικα, όπως και το Υπουργείο Οικονομικών στα έγγραφα του Α’ Μνημονίου και των σχετικών Συμβάσεων της 9 Μαΐου 2010 με βάση τις οποίες η Ελλάδα υπέγραψε το δάνειο των 110 δισεκ. ευρώ. 
Η διόγκωση αυτή ήταν πιστοποιημένη παράνομα και ψευδώς χωρίς τις απαραίτητες μετρήσεις σύμφωνα με το Ενωσιακό Δίκαιο και την Ευρωπαϊκή μεθοδολογία και έγινε σκόπιμα από τον κ. Γεωργίου ο οποίος είχε φροντίσει να απομακρύνει παράνομα το ΔΣ παραβαίνοντας σοβαρότατα το υπηρεσιακό του καθήκον σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. 
(β) Η μέτρηση 13,6% κατά την άποψή μας είναι και αυτή σοβαρά διογκωμένη και δεν έχει επιστημονική βάση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή μεθοδολογία και τους κανόνες της Εθνικολογιστικής. Διέπεται δε από πλήρη αδιαφάνεια των σχετικών κονδυλίων.
 Το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ έπρεπε να διερευνήσει την ορθότητα του μεγέθους αυτού με μεγάλη προσοχή και επιστημονική εντιμότητα καθόσον το ύψος του δημοσίου ελλείμματος καθορίζει την ευημερία ενός ολόκληρου λαού.
 Αυτό είχε προταθεί στον κ. Γεωργίου, ο οποίος είναι απόλυτα υπεύθυνος για την τέλεση του εγκλήματος της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία εις βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντων επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.
 Έχουμε υπολογίσει ότι η μετρούμενη ζημία που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από τον Δεκέμβριο 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο 2013 φθάνει το πολύ συντηρητικό ύψος των 167 δισεκ. ευρώ
**************************************
Πριν κλείσουμε το άρθρο αυτό, θα παρουσιάσουμε μια ενδιαφέρουσα σύντομη στιχομυθία μεταξύ του εκπροσώπου του ΔΝΤ, William Murray, και του δημοσιογράφου κ. Μ. Ιγνατίου, στις 24 Ιουλίου 2014 στην Ουάσιγκτον η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ:
 κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Καλημέρα. Η ερώτησή μου είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, και σας λέω ακριβώς τα λόγια του, είπε ότι η Ελλάδα σώθηκε για να σωθούν τα συμφέροντα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Τραπεζών. Θέλω ένα σχόλιο σ’ αυτό.
MR. MURRAY: Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού. Να ρωτήσετε τις Ιταλικές Αρχές για να σας το διευκρινίσουν, αλλά δεν έχω τίποτα να προσθέσω σ’ αυτό. Δεν έχω τίποτα. 
κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Μπορείτε να σκεφτείτε την ερώτηση και να μου απαντήσετε αργότερα; 
MR. MURRAY: Όχι. Το εννοώ, Δεν μπορώ να το σχολιάσω. Δεν έχω βάση για να κάνω σχόλιο. Δεν έχω βάση. 
Και … ο νοών νοείτω! (Μήπως δύο αρνήσεις ισοδυναμούν με μία κατάφαση? Λέμε τώρα….!)

Απόσπασμα άρθρου της κ. Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη, που δημοσιεύθηκε στο enikos.gr στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρο το άρθρο:
http://zoe-georganta.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου