Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ: Ένας τιτάνιος αγώνας έως την τελεσιδικία ( Μέρος Α’ )

«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία…Δε θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμη πιο γρήγορα».

Μίλαν Κούντερα

Έναν αγώνα με μάχες ενάντια στη λήθη, πολυεπίπεδο έχει ξεκινήσει η κ. Μαρία Νεγραπόντη Δελιβάνη, δημιουργώντας την Επιτροπή « ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821 », της οποίας το έργο έχουμε αναδείξει τις προηγούμενες μέρες, συμμετέχοντας κι εμείς στις εργασίες του απολογιστικού συνεδρίου της.

Χθες, είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την ομώνυμη εκπομπή της, με καλεσμένη την γνωστή για τον τιτάνιο αγώνα της ενάντια στην αλλοίωση χρέους και ελλείμματος του 2009, ώστε να καταστεί μονόδρομος η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων, στατιστικής επιστήμανα και οικονομέτρη, κ. Ζωή Γεωργαντά.

Στο εισηγητικό της σχόλιο, η κ. Δελιβάνη, επισήμανε ότι εδώ και 11 χρόνια η χώρα έχει μπει σε μνημόνια, τα οποία χαρακτήρισε « δολοφονικά», καθώς έχει δημευτεί όλος ο δημόσιος πλούτος, έχει απολεσθεί η εθνική μας κυριαρχία και έχει καταστραφεί για πολλές γενιές.

Έχει χαθεί το 25% του εγχώριου ΑΕΠ και αν συνυπολογίσουμε την καταστροφή της οικονομίας από την Covid-19,  χάσαμε περίπου το 38% του Α.Ε.Π., που είχε η χώρα πριν την κρίση.

Επισήμανε ότι μπήκαμε στα μνημόνια με 120% χρέος και ενώ σήμερα είναι υπερδιπλάσιο, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πάμε καλά στα οικονομικά…

Τέλος παρουσιάζοντας τη συνάδελφό της στο ΠΑ- ΜΑΚ, καθηγήτρια, κ. Γεωργαντά, δεν παρέλειψε να την συγχαρεί για την επιμονή, το θάρρος και την υπομονή της, την προσήλωσή της στο στόχο της, στον σκληρό αγώνα, που δίνει από το 2010 να τελεσιδικήσει η υπόθεση της αλλοίωσης των οικονομικών στοιχείων του 2009.

Παίρνοντας το λόγο η κ. Γεωργαντά, άρχισε να ξεδιπλώνει το χρονικό του σκανδάλου, ξεκινώντας από τη δημιουργία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με το Νόμο 3832/2010, η οποία ήρθε να αντικαταστήσει τη μέχρι τότε Γενική Γραμματεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος.

Όπως ξεκαθάρισε η κ. Γεωργαντά, η ίδρυση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν ήταν απαίτηση, που αφορούσε μόνο στην Ελλάδα όπως είχαν αφήσει κάποιοι να αιωρείται κάποιοι, θέλοντας να στοχοποιήσουν τη χώρα μας, ως αναξιόπιστη και εμάς απατεώνες ως προς την υποβολή των οικονομικών στοιχείων, αλλά από το 2006 υπήρχε η συζήτηση για μετατροπή των Εθνικών Γραμματειών σε ανεξάρτητες αρχές, καθώς υπήρχε η αντίληψη ότι τα Υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης δημιουργούσαν στοιχεία, επηρεασμένα από πολιτικές σκοπιμότητες.

Έτσι την Άνοιξη του 2010, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις για το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσυσταθείσας,  Ανεξάρτητης Αρχής.

Τις άλλες τρεις κατέλαβαν, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας Ελλάδος και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου εργαζομένων.

Για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις εξέφρασαν επιθυμία 80 άτομα και από αυτά ο Παπακωνσταντίνου επέλεξε τον κ. Νίκο Λογοθέτη, την κ. Ζωή Γεωργαντά, τον Ανδρέα Γεωργίου και ένα καθηγητή του Πανεπιστημίου Πτρών.

Σημειωτέον στην προκήρυξη απαγορευόταν ρητώς το να έχουν άλλη ενασχόληση τα μέλη, εκτός αν ήταν καθηγητές.

Το γιατί αναφέρεται, θα εξηγηθεί παρακάτω.

Αμέσως μετά την επιλογή των τεσσάρων μελών, οι τέσσερις προτεινόμενοι από τον Παπακωνσταντίνου πέρασε από τη Βουλή και τέλος από την έγκριση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Εκεί, ελέχθησαν σκανδαλωδώς, πολλά κατά του Ανδρέα Γεωργίου.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου- Ανδρέας Γεωργίου


Συγκεκριμένα ο Απόστολος Κακλαμάνης ( ΠΑ.ΣΟΚ.) επιτέθηκε στους Παπακωνσταντίνου- Γεωργίου. Απευθυνόμενος στον Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν περίμενε να φέρει τον κολλητό φίλο του ( σ.σ. Παπακωνσταντίνου- Γεωργίου φοίτησαν μαζί στο κολλέγιο ). Τόνισε μάλιστα ότι, καθώς έψαξε πληροφορίες για τον Ανδρέα Γεωργίου, είδε ότι επί 20 χρόνια ζει στο εξωτερικό και δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ επιστημονική δημοσίευση. Δεν έχει, λοιπόν, τα ακαδημαϊκά προσόντα. Το μόνο που έγραψε ήταν ένα βιβλίου για το…. Ζίου Ζίτσου στην Αρχαία Ελλάδα με τίτλο « Παγκράτιο- Ένα Ολυμπιακό Άθλημα» (2005)

Άσχετο;;;;;;;;;;;;

Κατά τα άλλα θήτευσε στο Δ.Ν.Τ. και ως υπάλληλός του πήγαινε σε υποανάπτυχτες χώρες για να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων του Ταμείου.

Κι εδώ ερχόμαστε στο παράδοξο.

Ο Ανδρέας Γεωργίου κατά παράβαση του Νόμου και με δεδομένη τη σύγκρουση συμφερόντων, όταν ανέλαβε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, της… ανεξάρτητης αρχής, εργαζόταν συγχρόνως στο Δ.Ν.Τ. Ήταν μάλιστα φίλος του γνωστού Τόμσεν, ο οποίος συχνά πυκνά επισκεπτόταν την Υπηρεσία και κλεινόταν με τον Γεωργίου στο γραφείο του.

Την 1η Αυγούστου 2010, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην πρώτη του συνεδρίαση. Από το προηγούμενο βράδυ, ο Γεωργίου είχε στείλει εκατοντάδες σελίδες στα μέλη και όταν εκείνοι παραπονέθηκαν ότι δεν πρόλαβαν να τα μελετήσουν, εκείνος τους εξέπληξε λέγοντας ότι η δουλειά τους δεν ήταν να μελετούν, αλλά… να υπογράφουν.

Η 2η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή!

1 Σεπτεμβρίου 2010.

Ο επικεφαλής της ΕΛ. ΣΤΑΤ. Παρουσιάζει τα νούμερα, που ήθελε να στείλει στη Eurostat, κι όταν τα υπόλοιπα μέλη τον ρώτησαν από πού τα έβγαλε, εκείνος απάντησε ότι… απαγορεύονται οι ερωτήσεις.

Με την επιμονή των μελών του Δ.Σ., κλήθηκε ο Διευθυντής Εθνικών λογαριασμών, κ. Στρόμπλος, ο οποίος έκπληκτος ξεκαθάρισε ότι αυτά τα νούμερα τα έβλεπε πρώτη φορά, ότι η Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών είχε άγνοια, ότι τα έλεγξαν και ήταν λανθασμένα. Τέλος ζήτησε από το Συμβούλιο να έρθει σε επαφή με την Διεύθυνσή του για να διορθωθούν.

Μέσα σε 3-4 μέρες από εκείνη την εισήγησή του, ο κ. Στρόμπλος καθαιρέθηκε και μετακόμισε σε ένα υπόγειο γραφείο, που οι υπάλληλοι του είχαν δώσει τον ονομασία… Ψυγείο.

Ο Γεωργίου, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Κατηγόρησε τον κ. Στρόμπλο ότι είναι απατεώνας, μηνύθηκε από τον δεύτερο και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση.



Στην εκπομπή κ. Γεωργαντά αναφέρθηκε και στην απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και στις απειλές που δέχθηκε, καθώς και στο ότι έβρισκε συχνά πυκνά παραβιασμένο το αυτοκίνητό της.

Τόνισε όμως, ότι τα στοιχεία τα έχει δώσει σε Συμβολαιογράφο, αλλά και σε κάποια άτομα της Βουλής, που τιμούν του λειτούργημά τους.

Βρίσκονται επίσης σε δύο Βουλεύματα, αλλά και στο πόρισμα της προκαταρκτικής και κύριας ανάκρισης, όπου επιβεβαιώνεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Σχόλιο Πυρήνα: Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της συνέντευξης της κ. Γεωργαντά στην κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη και στην εκπομπή « ΤΙΜΗ ΣΤΟ  1821 »

Θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή στο grdiscovery.com/radio/ . Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη σελίδα μας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου