Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Όλγα Κεφαλογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας.,Σάββας Αναστασιάδης και άλλα στελέχη της ΝΔ, που μίλησαν για το σκάνδαλο της αλλοίωσης των οικονομικών στοιχείων του 2009





Σάββας Αναστασιάδης. «Θεωρώ ότι τα στοιχεία του ελλείμματος ήταν παραποιημένα και ότι ο κ. Γεωργίου εκτελούσε εντολές με στόχο να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ με τον τρόπο που οδηγήθηκε.,



Χρήστος Σταικούρας. «το Ευρωπαϊκό  κοινοβούλιο – ο ευρωπαϊκός θεσμός  με τη μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση- σε επίσημη έ«Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν οι χειρισμοί της κρίσιμης περιόδου ήταν σύννομοι. Η πολιτική και εθνική αξιολόγηση είναι υπόθεση όλων μας. Η θέση μου είναι ότι υπήρξαν ανεπιτυχείς και επιζήμιοι χειρισμοί». 
 «η προσπάθεια πολιτικών κομμάτων και άλλων κύκλων να φορτώσουν στη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή την ευθύνη για τις δυσμενείς εξελίξεις είναι εμφανώς σκόπιμη, παντελώς αυθαίρετη και γι’ αυτό προσφέρεται μόνο για μονολόγους. Εμείς είμαστε ανοικτοί για νηφάλια και τεκμηριωμένη συζήτηση»
«Τότε, εν μέσω κρίσης, η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε χειρισμούς (αναταξινομήσεις λογαριασμών κ.α.) που διεύρυναν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας. Έτσι, το έλλειμμα στη χώρα διαμορφώθηκε στο 15,3% του ΑΕΠ το 2009, από 6,7% το 2007. Υπενθυμίζω ότι την ίδια περίοδο, ο μέσος όρος του ελλείμματος της Ευρώπης «σκαρφάλωσε» στο 6,7% του ΑΕΠ το 2009, από μόλις 0,8% το 2007. 
Το ίδιο συνέβη και για το δημόσιο χρέος. 
Σημειώνω δε ότι, κατά μέσο όρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αύξηση του δημοσίου χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατά την περίοδο 2007-2009, ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι στην Ελλάδα».
 Όλγα Κεφαλογιάννη:«η υπόθεση “Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ”, είναι μια ακόμα σκοτεινή ιστορία που ζητάει επείγουσες απαντήσεις για το πώς και κυρίως με ποιες προϋποθέσεις η Ελλάδα μπήκε στην τραγική περίοδο των μνημονίων. Η προσήλωσή μας στη διερεύνηση της αλήθειας είναι ύψιστη θεσμική υποχρέωση και όχι ένα ακόμα πεδίο κομματικού ανταγωνισμού». 
Γιώργος Κοντογιάννης: "Να πληρώσουν αυτοί που εξέθεσαν τη χώρα"
Σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά. Όλα στο φως. Το οφείλουμε στους πολίτες που τέσσερα χρόνια τώρα υποφέρουν. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια και μέσα από τις διαδικασίες που το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπουν, εκείνοι που εξέθεσαν την χώρα και την οδήγησαν στην σημερινή περιπέτεια πρέπει να πληρώσουν. Ακόμη και πολιτικά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας.
Θεόδωρος Σολδάτος: "Απόδοση των ευθυνών σε όποιον και αν ανήκουν"
Δεκατέσσερις μέρες μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου "αποκαλύπτει" ότι το έλλειμμα της χώρας δεν ήταν το 6% αλλά στο 12% με 13%. Αργότερα, με νέους "υπολογισμούς", το ανέβασε ακόμη περισσότερο.
Το ζήτημα δεν περιορίζεται στην ελληνική επικράτεια. Ο Ντιρκ Μίλερ, συγγραφέας και οικονομικός αναλυτής στη Γερμανία, αναφέρει στο βιβλίο του "Σύγκρουση" σελ, 72 (έκδοση 2013): "Με την άνοδο του στην εξουσία, ξεσκέπασε οικειοθελώς την Ελλάδα στις Βρυξέλες και πυροδότησε την πύρινη λαίλαπα του μνημονίου που κατακαίει την χωρά μέχρι και σήμερα [...] Δεν είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο; Το λογικό δεν είναι να προσπαθήσει κανείς, κατά την παράδοση, να ελέγξει 3 και 4 φορές αυτά τα νούμερα και να σιωπήσει, από το να σπρώξει την ίδια του την πατρίδα στον γκρεμό σε διάσημα δύο εβδομάδων; Άλλοι σε τόσες λίγες μέρες δεν ξέρουν τη διαρρύθμιση του νέου τους γραφείου. Ή μήπως το παιχνίδι ήταν στημένο; Επίσης, μέχρι και ο τότε υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου μάς εξανάγκασαν να ενταχθούμε στον μηχανισμό στήριξης". Η άσκηση ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας κατά του Γεωργίου για παράβαση καθίσταται, στο πλαίσιο αυτό, επικίνδυνα φορτισμένο πολιτικό ζήτημα. Ύστερα από 21 χρόνια στην υπηρεσία του ΔΝΤ, ήρθε με την αλλαγή της κυβέρνησης στην ΕΛΣΤΑΤ, στην Αθήνα, και μέσα σε λίγες μέρες παραποίησε επίσημα στοιχεία σε βάρος της Ελλάδας".
Αντιλαμβάνεστε ότι με την τροπή που έχει πάρει το ζήτημα, απαιτείται πλήρης διαλεύκανση του θέματος, με απόδοση των όποιων ευθυνών σε όποιον και αν ανήκουν.
Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν καταγγελίες για αλλοίωση της δικογραφίας και επιχείρηση απαλλαγής των εμπλεκομένων"

Ανδρέας Μαρίνος: "Οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε άδικες θυσίες και οι νέοι στην ανεργία"

Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και τα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, είναι καιρός να αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους που οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ με πρωτόγνωρη σπουδή αναδεικνύουν την τυφλή υπακοή του Γιώργου Παπανδρέου στις ορέξεις των κέντρων που βρίσκονται έξω από την Ελλάδα. Έτσι, οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε άδικες θυσίες και οι νέοι στην ανεργία. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Τον λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση δίνοντας πειστικές απαντήσεις"
Πηγή: Real News
Γιώργος Βλάχος: "Όλα έχουν και ένα όριο"
Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες, παραποιώντας τα γεγονότα και αλλοιώνοντας τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην κρίση, προφανώς δεν υπολόγιζαν τη Δικαιοσύνη.
Αλλά και όσοι προσπάθησαν να θέσουν υποθέσεις τις περιόδου αυτής στο αρχείο, και πάλι υπολόγιζαν χωρίς τη Δικαιοσύνη.
Έτσι τώρα το Δικαστικό Συμβούλιο έχει στα χέρια του τη δυνατότητα αποκατάστασης, του δικαίου, της νομιμότητας αλλά και της τιμής της πατρίδας μας, αφού εξαιτίας των παραποιημένων στοιχείων η Ελλάδα και ο λαός της διαπομπεύτηκαν.
Τέλος για όσους με θρασύτητα και προκλητικότητα δείχνουν ακόμη να αγνοούν πόσο μεγάλο κακό έκαναν στην χώρα και στους Έλληνες, η απάντηση είναι μόνο μια: Εδώ και τώρα, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ.
Η αναστολή συγκρότησής της δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε και κυρίως δεν σημαίνει ότι θα δεχόμαστε τις προκλήσεις τους. Όλα έχουν και ένα όριο.
Πηγή: Real News

Ανδρέας Κουτσούμπας: "Ήρθε η ώρα να σώσουμε την αξιοπρέπεια μας"

Πρέπει το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ κάποια στιγμή να διερευνηθεί. Δεν πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν και να ρίχνουν τα βάρη στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που τόλμησε και είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Η παράταξη μας επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της σταθερότητας και της αξιοπιστίας, δηλαδή έσωσε την Ελλάδα. Έσωσε το ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα εμείς να σώσουμε την παράταξή μας, σαν βουλευτές, και την αξιοπρέπεια μας κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις. Καληνύχτα"
Πηγή: Real News
Ευριπίδης Στυλιανίδης: "Η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεχθεί τη συγκάλυψη"
Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος έναντι του λαού και του έθνους να διερευνήσει μέχρι τέλους την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ για να διαπιστώσει την αλήθεια, αλλά και τις ευθύνες που ενδεχομένως υπάρχουν για τη διεθνή συκοφάντηση της Ελλάδας. Έναντι του λαού διότι εξαιτίας εκείνων των αποφάσεων οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια μπήκαν σε απίστευτη περιδίνηση. Είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να συρρικνώνεται κατά 40%, την πατρίδα τους να τίθεται υποκηδεμονία, τα όνειρα τους να συνθλίβονται, το μέλλον των παιδιών τους να κινδυνεύει...Έναντι του έθνους διότι δεν μπορεί να προσπερνώνται αδιάφορα σοβαρότατες καταγγελίες που ισχυρίζονται ότι κομματικά πάθη, συμφέροντα και εξαρτήσεις έγιναν η αιτία να υπονεμευθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας και να κλονισθεί η ευρωπαϊκή της προοπτική. Είμαι βέβαιο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα ανεχθεί ούτε τη συγκάλυψη ούτε την αποσιωπήση και θα συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Ανδρέας Λυκουρέντζος "Ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια"
Η ΠΛΗΡΗΣ διαλεύκανση της υπόθεση παραποίησης ή μη των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ είναι μείζονος σημασίας πολιτικό και δικαστικό θέμα. Ευθύνη των λειτουργών της Δικαιοσύνης είναι να περατώσουν αμερόληπτοι το δυσχερές έργο τους, όπως ευθύνη και των ανεξάρτητων λειτουργών των μέσων επικοινωνίας είναι να συνεισφέρουν στη ματαίωση των οποιονδήποτε σχεδίων ακύρωσης της διερεύνησης όσων έχουν καταγγελθεί από έμπειρα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ. Πολιτικές παρεμβάσεις δεν νοούνται ιδιαίτερα από εκείνους οι οποίοι πρωταγωνιστούσαν την εποχή εκείνη, όπως οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως δεν νοείται επίσης οποιαδήποτε ανοχή σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ή παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια και οφείλουμε να πράξουμε κάθε τι το δυνατόν για να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια αυτή
Πηγή: Real News
Μανώλης Κόνσολας: "Να υλοποιηθεί πάραυτα η δέσμευση για εξεταστική"
Ο Γ. Παπανδρέου από την εκλογική μου περιφέρεια, το Καστελόριζο, ανακοίνωσε την μονόδρομη οικονομική πολιτική. Οδήγησε σε μνημονιακή πολιτική την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβλέποντας την παράνομη διόγκωση του ελλείμματος το 2009. Η πολιτική αυτή είχε τεράστιες θυσίες, οικονομικές και κοινωνικές, Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που πρέπει να φθάσει μέχρι τέλους. Εξάλλου, η Ν.Δ. έχει εξαγγείλει προεκλογικά την εξεταστική για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. Η δέσμευση πρέπει να υλοποιηθεί πάραυτα..
Πηγή: Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου