Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Ελληνικής δημοσιογραφίας

Ζωή Γεωργαντά και Νίκος Λογοθέτης
23 Μαρτίου 2018


Η τελευταία παραπληροφόρηση για την δήθεν παραγραφή των εγκλημάτων του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ από ένα μεγάλο μέρος του Ημερήσιου Τύπου αποκαλύπτει αναγκαστικά την έλλειψη επαγγελματικής ανεξαρτησίας και εντιμότητας πολλών δημοσιογράφων οι οποίοι για να κρατήσουν την θεσούλα τους με τα ψίχουλα από το τραπέζι των δανειστών παραπληροφορούν το Ελληνικό αλλά και αλλοδαπό κοινό, ενώ προφανώς το βράδυ πείθουν τον εαυτό τους ότι πρέπει να κοιμηθούν ήσυχοι διότι μόνο εντολές εκτέλεσαν. Αυτό μας θυμίζει τον ναζί Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ όπου η υπερασπιστική γραμμή στην δίκη του ήταν ότι πρέπει να αθωωθεί γιατί εκτελούσε εντολές.

Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από την πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου (ΑΠ) να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ κατά της καταδίκης του με δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς ελαφρυντικά και με τριετή αναστολή, η αβάσταχτη δημοσιογραφική ελαφρότητα βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα για την δήθεν παραγραφή του συγκεκριμένου εγκλήματος που διέπραξε ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ τον Νοέμβριο 2010 διαβιβάζοντας παράνομα στην Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) και στην διεθνή κοινότητα τα στοιχεία του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας για το 2009 χωρίς την έγκριση των λοιπών έξι μελών του τότε ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, όπως απαιτούσε ο στατιστικός νόμος 3832/2010 (όπως ίσχυε τότε).
Τονίζουμε ότι ο ίδιος στατιστικός νόμος αντικατοπτρίζει σήμερα αποκλειστικά τα συμφέροντα των δανειστών που συνοψίζονται στην καταπάτηση των στατιστικών αρχών του Κώδικα των Ευρωπαϊκών Στατιστικών (European Statistics Code of Practice) και του Στατιστικού Κώδικα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι βασικές διεθνείς στατιστικές αρχές, που ακολουθούν όλες οι 

χώρες της ΕΕ με επιβληθείσα από τους δανειστές παράνομη εξαίρεση της Ελλάδας, είναι:

(1)   η αρχή της επιστημονικής και επαγγελματικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ,
(2)   η αρχή της αντικειμενικής και αμερόληπτης μέτρησης των κοινωνικο-οικονομικών φαινομένων,
(3)   η αρχή της υψηλής ποιότητας των στατιστικών στοιχείων,
(4)   η αρχή της ακρίβειας και της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων,
(5)   η αρχή της προσβασιμότητας των στατιστικών στοιχείων και της ευκρίνειας των ορισμών που χρησιμοποιούνται,
(6)   η αρχή της διαφάνειας των μεθόδων που εφαρμόζονται.
Δυστυχώς, από το 2010 μέχρι και σήμερα οι αρχές αυτές έχουν κατάφορα καταπατηθεί από τους δανειστές που θέλουν τα στοιχεία μας να δικαιολογούν τα Μνημόνια και την επονείδιστη και παράνομη χρεοσυσσώρευση των Ελλήνων για να παραμείνει η χώρα μας ένα αιώνιο προτεκτοράτο κυρίως των Γερμανών.
Από το 2010 οι επιστημονικές διαμαρτυρίες μας φιμώθηκαν με την αρχική εξουδετέρωση και στην συνέχεια κατάργηση του 7-μελούς ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Από το 2010 μέχρι σήμερα η στατιστική παρακολούθηση της Ελλάδας βρίσκεται με ουσιαστικά ανήθικο τρόπο στα χέρια των δανειστών, οι οποίοι ανακοινώνουν αυθαίρετα νούμερα που δεν μας επιτρέπεται να ελέγξουμε και που εξυπηρετούν τα προαπαιτούμενά τους.
 Για την αξιοθρήνητη αυτή κατάσταση είναι απόλυτα υπεύθυνες οι Ελληνικές κυβερνήσεις.
Δυστυχώς, με την ανοχή ή την εθελοδουλία των Ελληνικών κυβερνήσεων το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα είναι καταβαραθρωμένο με πλήρως ανήθικα ελεγχόμενα από τους δανειστές νούμερα. 
Αυτή την εντολή είχε προφανώς να εκτελέσει ο Γεωργίου ως έμπειρο και αξιόπιστο αστυνομικό όργανο των δανειστών. Γι’ αυτό τον λόγο σήμερα τον πληρώνουν με δεκάδες χιλιάδων δολάρια ΗΠΑ για να μην μιλήσει και τους εκθέσει ανεπανόρθωτα.
Η δε Ελληνική κυβέρνηση τον πλήρωσε πρόσφατα με πρόσθετες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον είχε καταδικάσει σε δύο χρόνια φυλακή χωρίς ελαφρυντικά.  Στην όλη διαδικασία παρευρίσκοντο 100άδες Έλληνες πολίτες και όλοι άκουσαν ότι το Δικαστήριο δήλωσε ότι δεν υπάρχει ελαφρυντικό διότι μόνον δεινά προσέφερε στην χώρα μας.
Η αλήθεια αυτή είναι γνωστή τοις πάσι.
 Ένας πραγματικά έντιμος επαγγελματίας δημοσιογράφος έπρεπε να γράψει την αλήθεια και όχι αυθαίρετη παραπληροφόρηση. 
Η αδικαιολόγητη παραπληροφόρηση υπέχει πειθαρχικές και ίσως ποινικές ευθύνες. 
Δεν έχει κανείς, πολύ περισσότερο ένας δημοσιογράφος του μεγάλου Ημερήσιου Τύπου, το δικαίωμα να διαδίδει ανακριβείς ειδήσεις και να καλλιεργεί έτσι την ηττοπάθεια στον Έλληνα.
 Δεν γνωρίζεις την δικαστική διαδικασία; Να ρωτήσεις για να μάθεις και μετά να πιάνεις την πέννα.

Τα γεγονότα όμως της πολύκροτης και πολυετούς δικαστικής υπόθεσης της ΜΕΓΑ απάτης της ψευδούς διόγκωσης των στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος είναι γνωστά, τουλάχιστον είναι γνωστές οι καταγγελίες που αφενός έχουν εμπεριστατωμένα διαπιστωθεί και στηριχθεί από το Ανώτατο Δικαστήριό μας, και αφετέρου αποτελούν την άλλη άποψη και ένας ανεξάρτητος αμερόληπτος και έντιμος δημοσιογράφος δεν παραλείπει την άλλη άποψη όταν μάλιστα προέρχεται, όχι από έναν συγγραφέα βιβλίου για το ζίου-ζίτσου (όπως ο κ. Γεωργίου), αλλά από επιστήμονες διεθνούς αναγνώρισης που ήταν μέλη και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου