Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

20 Μαρτίου 2012/ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Η εγκληματική πολιτική του κ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ .εξαπάτησε τους πολίτες και ασφαλώς αλλοίωσε τα μεγέθη του ελλείμματος.


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΡΘ΄, Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πρακτικά Βουλής: Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του ΥΠΟIK: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση Σχεδίου Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της Κύριας Σύμβασης»».

Απόσπασμα της ομιλίας του Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Καράογλου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Η χώρα μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κινδύνευσε να γίνει ο αδύνατος κρίκος της Ευρώπης τη στιγμή που θα έπρεπε να αποτελεί το προπύργιο της Ευρώπης.
Αυτό έγινε εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής του κ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δημιούργησε τρομακτικά αδιέξοδα και οδήγησε σε πλήρη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, μιας Κυβέρνησης που κύρια προεκλογική της εξαγγελία ήταν το γνωστό «λεφτά υπάρχουν», εξαπατώντας τους πολίτες και ασφαλώς αλλοιώνοντας τα μεγέθη του ελλείμματος.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά και από τους ισχυρισμούς τόσο των στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όσο και του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρου Χριστοδούλου ο οποίος στην Εξεταστική Επιτροπή τόνισε: «Οι χειρισμοί των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν ως αποτέλεσμα να βάλουν τη χώρα στη χειρότερη περιπέτεια της νεότερης ιστορίας της». 
Αποδεικνύεται ακόμη από τις καταγγελίες των μελών της ΕΛΣΤΑΤ για αυθαίρετη και σκόπιμη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 κατόπιν πιέσεων του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
 Ήταν μια αναθεώρηση που αποτελούσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την Κυβέρνηση Παπανδρέου και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμα πιο επώδυνων μέτρων και τελικά την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών.
Τα λάθη, οι αστοχίες, οι παραλείψεις αποδείχθηκε ότι ήταν δραματικά επιζήμιες για τον τόπο. 
Με αυτόν τον τρόπο και όλως παραδόξως μια μόνο από τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου έγινε πράξη. Διακήρυττε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Αυτό πραγματικά έγινε πράξη γιατί με την αδιέξοδη πολιτική του και αλλάξαμε και βουλιάξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου