Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Η επιστολή του Αλμούνια (στην Επιτροπή της Βουλής) που αποκάλυψε το «μαγείρεμα» του ελλείμματος

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ
Πώς ο Γιώργος (που κυκλοφορεί ελεύθερος) αλυσόδεσε τη χώρα πριν από οκτώ χρόνια
■ Η επιστολή του Αλμούνια (στην Επιτροπή της Βουλής) που αποκάλυψε το «μαγείρεμα» του ελλείμματος ■ To κατηγορώ από Τρισέ, Στρος Καν προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που άργησε να πάρει μέτρα ■ Οι αποδείξεις για το «φούσκωμα» των στοιχείων του 2009 ■ H ομολογία του Γιώργου Προβόπουλου ότι είχε ενημερώσει πριν από τις εκλογές
Κόλαφος Αλμούνια για το “ μαγείρεμα”

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Βουλής των Ελλήνων από την 1η Μαρτίου 2012 διενεργεί έρευνα, όσον αφορά τη διαμόρφωση του ελλείμματος και χρέους του 2009.
Στις 16 Μαρτίου 2012 η Εξεταστική Επιτροπή απέστειλε επιστολή με ερωτήσεις προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαίκής Επιτροπής και υπεύθυνο για τον Ανταγωνισμό κ. Αλμούνια, καθώς και αντίστοιχη επιστολή προε τον γενικό διαυθυντή της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, ώστε να συνδράμουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Στις 26 Μαρτίου έστειλαν τις απαντήσεις τους προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διενεργεί έρευνα, όσον αφορά τη διαμόρφωση ελλείμματος του χρέους τυ 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν την αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.
Στην επιστολή του ο Χοακίν Αλμούνια έλεγε:
  • Δεν ήταν δεσμευτικό να εντάξετε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα. ( Υπενθυμίζουμε ότι με τη μέθοδο αυτή αυξήθηκε το έλλειμμα από το 13,6% σε 15,4% )
  • Οι δαπάνες για τις ΔΕΚΟ απότελούν “πηγή έμπνευσης” και “ δεν επηρεάζουν τους υπάρχοντες “ εθνικούς λογαριασμούς”
  • Ο “Κώδικας Ορθής Πρακτικής” για τις ευρωπαϊκές στατιστικές δεν αποτελεί “ νομικά δεσμευτική πράξη”.
Από την εφημερίδα “ Κυριακάτικη Δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου